YOGA NIDRA

YOGA NIDRA

El Yoga Nidra és una tècnica que condueix a la relaxació conscient, induint una completa relaxació física, mental i emocional. Durant la pràctica, un s'allunya de la ment i entra en un estat en el qual un no està ni profundament adormit ni completament despert, de manera que la consciència es manté separada dels dos estats. (Saraswati, S 1998)

Durant aquest estat la ment és molt receptiva de tal manera que les impressions que hi puguin entrar s'hi quedaran. Per altra banda aquesta pràctica també toca capes més profundes de les psique on resten emmagatzemades impressions d'aquesta vida o de vides anteriors, fent-les sorgir com a experiències conscients, de manera que les podem deixar anar.
(Saraswati, S. 1998).

Aquesta tècnica deriva d'una pràctica tàntrica (Nyasa) que Swami Satyananda Saraswati va adaptar per tal que fos accessible i entenedora per tothom, sense importar la seva religió o cultura.
Així va estructurar la pràctica en diferents etapes, cadascuna de les quals porta a una capa més profunda de l'ésser humà, a excepció de la última que és el procés d'externalització. Durant aquest procés és important l'estat de pratyahara, que es defineix com aquell estat en el qual desconnectem la ment dels sentits externs i ens "internalitzem" 


La pràctica
És una pràctica adequada per qualsevol persona, sense importar l'edat, ni l'experiència prèvia. Durant la pràctica la persona resta en Shavasana, és a dir, estirada d'esquena al terra, amb les cames i els braços lleugerament separats del cos. De manera que no hi ha moviments físics, ni és necessari està assentat amb les cames creuades. 

És una manera d'aprendre a relaxar-se física, mental i sobretot emocionalment. De seguida es poden notar els seus beneficis.  

S'aconsella que la pràctica sigui guiada per una persona amb la formació adient. 

Si vols rebre més informació contacte a gemma.terapeuta@gmail.com